Grænselandet Rundt på Tomlen

- en lokal klimavenlig opdagelsesrejse

Vil du med på eventyr?

I projektet Grænselandet Rundt på Tomlen har vi testet den klimavenlige og grænseoverskridende lokale blafferrejse to gange - et døgn i maj og 4 dage i august. Nu skal vi showcase resultat og afvikle et blafferlaboratorium på årets NORDEN Festival i Schleswig, hvor vi skal teste, hvordan vi kan bruge den spontane samkørsel som bæredygtig transport til og fra NORDEN Festival specifikt og festivaler generelt.

Læs mere om projektet her på siden. Se instastory for Event 1 på Løgumkloster Højskole i maj og dagsreportager fra Event 2, som var en sommerferieblafferrejse i august. Hvis du vil med på NORDEN Festival i Schleswig den 29. august - 1. september, så send os en mail og skriv lidt om dig selv og hvorfor du vil være med. Vi har 5 pladser med partout billet. De 4 dage skal vi 1) blaffe til og fra festivalen for at vise, at man kan, og lave reportager fra turene med tips og tricks, 2) afvikle en miniudgave af en blafferrejse rundt om Schlei (fjorden ved Schleswig) og så 3) afvikle en workshop og stå i vores bod, hvor vi fortæller om resultaterne og erfaringerne.

Grænselandet Rundt på Tomlen er en autentisk og CO2-neutral blafferrejse på jagt efter grænseværdierne i Sønderjylland og Nordtyskland, hvor tomlen bliver brugt som middel til kulturudveksling, CO2-frie rejser og et forundringsparat mindset.

Se en video her fra pilottesten fra Grænselandet Rundt på Tomlen, som projektgruppen lavede i 2022. Her på siden kan du finde info om de forskellige events vi afholder, og mulighederne for at deltage. Nederst på siden finder du forskellige TV-indslag , som viser nogenlunde, hvordan oplevelsen er derude. Vi håber I har lyst til at joine eller følger med.

Projektet er et samarbejde mellem Boben Op, UNG KULT, Løgumkloster Højskole, Mobilitetsforeningen i Sønderborg Kommune, NORDEN Festival og Blaffernationen og perojektet er støttet af Interreg Deutschland - Danmark og Den Europæiske Union.

Hvis du vil høre mere allerede nu om at deltage, så kontakt os allerede nu:

Her er projektets indhold:

  • Event 1: 'Hitchhiking the Boarderlands' på Løgumkloster Højskole med danske og tyske unge den 24./25. maj 2024

    Sammen med elever fra Løgumkloster Højskole, unge fra UNG KULT samt tyske unge rejser vi ud i hold for at undersøge kulturforskelle & ligheder i grænselandet, men grundlæggende handler det om at opleve fællesskabs- og frihedsfølelsen ved at blaffe. Hele projektet handler om at udvikle en skræddersyet klimavenlig rejse, hvor deltagerne tager livtag med egne grænser og fordomme, mens nye klimavenlige rejsemønstre afprøves og introduceres til en bredere befolkning.

    Lige nu søger vi 20 tyske unge og 20 danske danske unge, som vil med på et uforglemmeligt eventyr sammen med højskoleeleverne fra Løgum Kloster Højskole. Se mere om tilmelding herunder.

  • Event 2: Grænselandet Rundt på Tomlen som eventyrlig 4-dages sommerferie for alle (åben tilmelding)

    Blaffere og eventyrere fra både Danmark og Tyskland kan rejse med i en slags 4 dages etapeløb. Det er en ferie forklæd som konkurrence, så holdene kan samle point, ren det handler mere om i ro og mag at opleve end om at vinde. Forskellige folk fra begge lande møder hinanden med formålet om at lære grænselandet at kende og dykke ned i historien og nutiden og undersøge sammenhængskraften via forskellige temaer for hver etape.

    Der er plads til 30 deltagere i alt, og deltagerne skal være 50/50 fra Danmark og Tyskland.

  • Event 3: Grønt Laboratorium på NORDEN FESTIVAL - hvordan kan vi skabe grønnere transportvaner i oplevelsesøkonomien?

    Festivaler er perfekte laboratorier for at undersøge og teste nye vaner. Vi vil i samarbejde med NORDEN FESTIVAL teste, hvordan festivaler og begivenheder kan bruges som unik rum for nye grønnere og mere sociale praksisformer; her i form af blafferi og mere bæredygtig mobilitet. Vi vil showcase findings fra projektet i forskellige formater og tage festivalgæster med på miniudgaver af Grænselandet Rundt på Tomlen. Derudover vil vi også teste mobile og midlertidige (leje)løsninger af infrastruktur til spontan samkørsel for festivaler og events generelt. Fx Mitfahrbank og blafferstoppesteder, men også andre formater. Følg med her på siden om nyt.

TV-indslag herunder viser sådan ca, hvad man kan opleve i Event 1. Her gav TV Midtvest kameraer med til to hold elever HF Imagine, som blev sendt Thy Rundt på Tomlen:

Den landsdækkende konkurrence BLAF blev afholdt i 7 år, og Event 2 i sommerferien kan minde om en miniudgave af BLAF - bare i Grænselandet. Her er et klip fra Go Morgen Danmark 2017, hvor BLAF startede i Tivoli i København: