Fællesskab, fortællinger og fyldte biler i Langhøj Landsbyklynge i Struer Kommune
– nye veje til samkørsel og andre bæredygtige mobilitetsformer
Grønt mobilitetslaboratorium i Landsbyer og landsbyklynger. Hvordan kan vi hjælpe hinanden med at komme rundt og samtidig nedbringe CO2-udledningen fra transporten?
Linde og Omegns Borgerforening og Langhøj Landsbyklynge har i 2024 udarbejdet en udviklingsplan for området, der peger på behovet for forbedrede mobilitetsmuligheder. Derfor er Blaffernationen, Struer Kommune og landsbyklyngen teamet op for at finde løsninger, som kan sørge for fremkommelighed og bæredygtig mobilitet især i landsbyklynger.
De tre partnere vil afprøve spontan samkørsel (blafning) som en prøvehandling for at fremme dialog om mobilitetsbehov og muligheder, og vi vil gerne involvere alle interesserede ind i projektet. Resultaterne præsenteres på en workshop den 14. januar i Linde Forsamlingshus, hvor der også udpeges gode ruter og placeringer, så vi kan sætte blafferstoppesteder op. Vi vil sammen med dem, der har lyst finde ideer til, hvad vi ellers kunne gøre og vil gøre, så vi ikke alle sidder alene i vores egen bil. Se mere om indholdet i workshoppen lidt længere nede på denne side.
Projektet er støttet af Region Midtjyllands pulje: Bæredygtige mobilitetsløsninger
Presse
Klik på de forskellige billeder for at finde artiklen. DR P4 Midtvest sendte hele formiddagen fra vores grønne mobilitetslaboratorium og P4 Formiddagen (landsdækkende) greb også historien.
Her er teksten fra den officielle invitation om indholdet i workshoppen:
For de fleste er det vigtigt at kunne komme ubesværet rundt til og fra de daglige gøremål – f.eks. i skole, på arbejde, til fritidsaktiviteter, ud at handle og til aftaler hos lægen og på sygehuset.
Struer Kommune arbejder for at skabe tryghed, fremkommelighed og sammenhængende mobilitet, så man som borger eller virksomhed let kan bevæge sig rundt i kommunen og videre ud i landet. Mobilitet er nemlig en grundforudsætning for det gode liv.
Som borger i Langhøj landsbyklynge inviteres du derfor til en aften i den lokale og bæredygtige mobilitets tegn. Vi skal sammen drøfte og udforske nye og kendte muligheder for mobiliteten lokalt – herunder nye veje til samkørsel samt andre bæredygtige mobilitetsformer.
Som et eksperiment forud for denne workshop afviklede vi to testblaffedage i Linde og Vejrum – fortællingerne og resultaterne fra disse dage vil også blive præsenteret på mødet.
Mere konkret skal vi på aftenens workshop drøfte:
Transportbehovet for jer, der bor i Langhøj landsbyklynge
Barrierer for mobiliteten i Langhøj
Hvilke tiltag kan bidrage til at styrke mobiliteten til og fra området?
Hvordan skal de tiltag helt konkret se ud? Vil centralt placerede blaffestoppesteder f.eks. kunne skabe ramme for samkørsel?
Hvordan sikre vi mobilitet og fremkommelighed uanset begrænsninger, der kan følge med f.eks. alder, handicap og sociale omstændigheder?
Workshoppen er mest for lokale, men kontakt Blaffernationen, hvis du er nysgerrig.